Gotland 30 Juli

gotland2019

Dag 1 Skellefteå - Uppsala, 71 mil

Avresa från Skellefteå Busstation kl. 08.15, Umeå Busstation 10.10.

Vi åker E4:an söderut och stannar på lämpliga ställen för lunch och kaffepaus. Inkvar-tering och middag på hotell i Uppsala.

 

Dag 2 Uppsala - Visby, 13 mil

Efter frukost åker vi vidare förbi Stockholm fram till Nynäshamn. Färjan avgår kl. 11.30 till Visby och är vi framme på ön kl. 14.55

Vi börjar vår vistelse genom att bekanta oss med Visby tillsammans med en lokal guide. OBS! Tänk på att gatorna består mestadels av kullersten. Ta på bekväma skor! Vi checkar vi in på Best Western Hotel Solhem. Gemensam middag.

 

Dag 3 Södra Gotland, 20 mil

Idag åker vi längs Ekstakusten, där vi bl.a. får fin utsikt över Karlsöarna. I Öja kyrka från 1270-talet går vi in och beundrar det speciella triumfkrucifxet. När vi vänder åter norrut efter besök vid Hoburgsgubben, stannar vi till i Vamlingbo. I Prästgården fnns förutom fågelmålaren Lars Jonssons museum, naturum Gotland och en intressant trädgårdsanläggning som inrymmer en köksträdgård, örtagård och rosenträdgård. Efter en härlig dag åker vi åter mot Visby. Middag.

 

Dag 4 Visby

Idag har vi fritt att utforska staden på egen hand under förmiddagen. Idag bor ca. 22000 inv. i Visby varav ca. 1900 innanför murarna.

Denna medeltidsstad fnns med på UNESCOS världsarvslista. Möjlighet för den som önskar åka med på utfykt till Lummelundgrottorna och Krusmyntagården ( örtagård) under förmiddag; se tillägg. Ikväll får vi uppleva en god lammgrillning på Restaurang Frimis.

 

Dag 5 Norra Gotland, 16 mil

Idag ser vi norra delen av ön och vidare med färjan över till Ingmar Berg-mans Fårö. och ser bl.a det enorma raukfältet vid Langhammars. Vi äter en gemensam lunch idag istället för middag.

Återresa till fastlandet kl. 16.45 med ankomst kl. 20.00 i Nynäshamn. Vi åker ytterligare några mil till vårat hotell för natten.

 

Dag 6 Stockholm - Skellefteå, 78 mil

Frukost och sedan avresa hemåt. Avskedsmiddag i trakterna av Örnsköldsvik.

Åter i Umeå 19.45, Skellefteå ca. 21.30

 

Utflykt Dag 4 - Lummelundagrottan, Tillägg 200:-

Bokas senast 15 juli Avresa förmiddag för färd till Lummelundgrottan. Vi börjar med att se utställningar i Grottcenter, flmen om grottans upptäck innan den guidade visningen på 30 minuter i grottan. Temperatur i grottan är 8 grader och lägsta passage är 1,40m. Trappor förekommer upp och ner i grottan och man går på cementerade gångar inne i grottan. Vi lämnar Lummelunda och åker till Krys-myntagården. Denna gotländska, doftande örtagård med hundratals växter för hälsa, välbefnnande och vällukt är en rofylld avslutning på utfykten. Här ges också möjlighet till lunch ( ingår ej). Åter till i Visby. Tidsåtgång 5 tim.

  • Bussresa i modern turistbuss.
  • Logi med frukost och middag f.r.o.m dag 1 t.o.m. frukost dg 6. (Middag dag5 ingår ej) Lunch dag 5 och middag dag 6.
  • Reseledare
  • Tillägg: Utflykt Dag4: 200:-


8795:-


 

 


Enkelrumstillägg: 1785 kr
Avbeställningsskydd kostar 200kr, se allmänna resevilkor
Boka tidigt rabatt: om 150:-/person vid bokning före 15/4 på resor om 4 dagar eller längre
Grupprabatt: vid min 15 bokade vid samma tillfälle: Begär offert!
 
HOTELL
Scandic Uppsala Nord, Gamla Uppsalagatan 50, Tel: 018-495 23 00
, www.scandichotels.se
Best Western Solhem Hotell Visby, Solhemsgatan 3, Visby. Tel: 0498-25 90 00, www.bestwestern.se
Quality Hotel Friends, Råsta Strandväg 1, Solna. Tel: 08-705 70 00. www.nordicchoicehotels.se
 

Taggar: Kultur, gotland

Skriv ut E-post

Читать электронный журнал Космополитен, Бурда и другие.

Kontakt uppgifter

 image  0910-513 93

Mail

Adress

imageLestanders Buss

            Stålvägen 6

            931 36 Skellefteå

Купить хирургические сетки с доставкой по Украине можно тут
Den här webbplatsen använder cookies för att säkerhetsställa att Ni får maximalt utbyte av webplatsen. Genom att fortsätta att bläddra på webbplatsen, godkänner du den här användningen.
Mer Information om GDPR Jag Godkänner