Ekenäs 30 Maj - 3 Juni

ekenas

 

 

Dag 1 Skellefteå - Vasa 16 mil

Vi avreser från Skellefteå Busstation kl. 15.00 för resa till Holmsund och därefter med Vasabåtarna kl 18.00. Ombord äter vi smörgås- bord innan ankomst kl. 23.30 lokal tid ( svensk tid + 1 timme)i Vasa. Incheckning på hotell.

 

Dag 2 Vasa - Ekenäs 45 mil

Frukost och därefter avresa kl 10.00 lokal tid.
Vi stannar för raster på lämpliga platser och beräknas framme i Ekenäs kl 17.00 lokal tid. Incheckning och middag. Gamla stan med sina charmiga trähus har under årens lopp formats vid havsstranden.
Gatunamnen berättar om stadslivet förr i tiden och hur stadsborna ck sin utkomst. Här har gatorna funnits på samma plats sedan 1500-talet. Hattmakaregatan, Linvävaregatan, Handskmakaregatan, Garvare- gatan och Smedsgatan berättar att Ekenäs beboddes av skickliga hantverkare. Vår ciceron, Guy Nordström, som själv är uppvuxen i omgivningarna, lotsar oss bland gränderna. 

 

Dag 3 Ekenäs, Fiskars

Idag gör vi ut ykt till bla Fiskars Bruk. På 1600-talet grundades era järnbruk i Finland. I västra Nyland fanns omfattande skogar, outnyttjad vattenkraft och goda vattenleder, vilket gjorde området till ett utmärkt centrum för den nländska järnindustrin. Antskogs bruk grundades

kring år 1630 och bruket i Billnäs år 1641. Fiskars grundades 1649 och är idag ett av de äldsta företagen i västvärlden. Vem har inte en hushållssax med orange handtag från 1967? Fiskars Bruk kan man hitta allt; intressanta utställningar och evenemang, unik natur, utsökta butiker, verkstäder och restauranger samt ett växande antal lokala mat- och dryckersproducenter. Vi går på egen hand på området. Ev entréer betalas av var och en direkt på plats.

Åter mot hotellet för middag. 

 

Dag 4 Ekenäs - Vasa

Vi checkar ut från hotellet efter frukost och börjar hemresa norrut
via Åbo. Medelpunkten i Åbos västra centrum är utan tvekan torget. Numera är salutorget en populär handels- och mötesplats och en
autentisk turistattraktion. På ena sidan torget ligger köpcentret Hansa med sitt mångsidiga utbud, mittemot det anrika varuhuset Wiklund. Vi lämnar Åbo och reser längs den sk Solkusten fram till Vasa, där vi checkar in på hotellet och äter middag.

 

Dag 5 Vasa - Skellefteå 16 mil

Frukost och en morgon med fri tid innan Färjan avgår kl. 08.00 lokal tid från Vasa hamn. Åter i Holmsund kl. 11.30. I Skellefteå ca. 14.00. 

 

  • Bussresa i modern turistbuss.
  • t/r. Biljetter resa Holmsund - Vasa t/r med buss ombord.
  • Logi i delat dubbelrum, inkl frukost* (Se Tillägg) 
  • Middag dag 1 ombord Wasa Line. Middag dag 2, 3 och 4 på resp. hotell.


5195:-


 

 


Tillägg:

Enkelrumstillägg: 1750 kr

Avbeställningsskydd kostar 200kr(gäller vid sjukdom mindre än 30 dagar före avresa mot läkarintyg; se 

 se allmänna resevilkor
Måltidsdrycker
Ev. Entréer
Rumstyper:
6 st Tvåbäddsrum med balkong: +320SEK/person
2 st Sviter: +610 SEK
Rabatt: 4 bäddsrum ( 4 personer): -250SEK/person

 

 

Taggar: Kultur

Skriv ut E-post

Читать электронный журнал Космополитен, Бурда и другие.

Kontakt uppgifter

 image  0910-513 93

Mail

Adress

imageLestanders Buss

            Stålvägen 6

            931 36 Skellefteå

Купить хирургические сетки с доставкой по Украине можно тут
Den här webbplatsen använder cookies för att säkerhetsställa att Ni får maximalt utbyte av webplatsen. Genom att fortsätta att bläddra på webbplatsen, godkänner du den här användningen.
Mer Information om GDPR Jag Godkänner