Bohuslän 12 Augusti

bohuslan12aug

Dag 1 Skellefteå - Västerås 72 mil

Avresa från Skellefteå Busstation kl. 08.00.Vi åker E4:an söderut och stannar på lämpliga platser för raster. Vi äter middag innan ankomst till hotellet.Incheckning ca. 21.00

 

 

Dag 2 Västerås - Fiskebäckskil 39 mil

Avresa efter frukost . Vi färdas små småningom efter Sveriges största insjö, Vänern. Stannar naturligtvis för raster på lämpliga platser och beräknas anlända Fiske- bäckskil och Hotel Gullmarstrand strax före kl 17.00. Här kommer vi att bo under 3 nätter och njuta av havet.

 

Dag 3 Fiskebäckskil, Lysekil.

Idag börjar vi med en kortare rundtur i Fiskebäckskil. Under denna promenad i de de trånga gränderna får vi bland annat höra om historien från skesamhälle till skep- parsamhälle och om konstnär Carl Wilhelmsson.
Efter denna promenad äter vi en gemensam lunchbuffé på skärgårdsrestaurangen Brygghuset, där den härliga doften av hav och tången ger oss god aptit.
När vi är mätta och belåtna tar vi bussen till Lysekil för en rundtur. Guiden visar oss bl.a kyrkan, Victorias stig och en härlig utsikt över Västerhavet. Vi får även fri tid för en stunds shopping.
Den som vill kan ta båten Carl Wilhelmsson från Lysekil tillbaka till Fiskebäckskil. Den tar ca. 15 min.
Tillägg 40:-. Båten lägger till ca 100 meter från hotellet och promenad åter.Övriga tar bussen åter till hotellet. Middag 


Dag 4 Kryssning, Röe Gård.

Vi bordar m/s Windros, som ligger vid kaj ca 100 meter från hotellet. Båten tar oss in i Gullmarsfjorden, Sveriges enda riktiga fjord med den ”tröskel”, som just utgör om det är en riktig fjord eller ej. Färden tar oss i lugna vatten genom Malö Strömmar i Everts Taubes trakter. Om vädret tillåter ger vi oss ut i Västerhavet och passerar Islands- berg, där Taubes stuga ( tidigare fyr och fyrvaktarbostad) syns innan vi kommer ut i skärgården med karga, nakna granitklippor. Har vi tur kan vi skymta en och annan säl. Vidare en tur in i Grundsunds hamn, som i Viveka Lärns böcker och TV-serie kallas för Saltön. Under färden dricker vi även förmdidagskaffe. Här, i hjärtat av Bohus- län, ck Evert Taube inspiration till några av sina mest älskade visor.

Vi angör kaj i Lysekil, där bussen väntar för att ta oss till Härnäset och Röe Gård för en god sopplunch med hem- bakat bröd. Röe Gård är en liten oas i det gröna. En gård med anor, där man driver lantbruk samtidigt som gården även driver restaurang, café och en trevlig lite butik med försäljning. Åter till hotellet. Middag.

 

Dag 5 Fiskebäckskil - Borlänge 42 mil

Vi lämnar Bohuslän och styr färden via Uddevalla längs med Vänerns västra strand till Karlstad. Här gör vi ett besök på Sandgrund och konstärens Lars Lerins utställning. Lars Lerin är akvarellens mästare. Han kan allt om teknikens temperament och rörelser. I bilderna nns avtryck av hans händer, men också av hans hjärta och sinne. Hans typiska sätt att skildra ljuset lyser på ett magiskt sätt upp hans verk inifrån. Vi lämnar därefter Karlstad och styr till Dalarna och vår sista hotellvistelse i Borlänge. Incheck- ning och middag på Best Western Hotel Gustaf Wasa. 

 

Dag 6 Borlänge – Skellefteå 62 mil

Sista dagen på vår resa. Vi stannar på lämpliga platser och äter avskedsmiddag i Örnsköldsvikstrakten.
Åter i Umeå 19.30 och Skellefteå 21.30 

  • Bussresa i modern turistbuss.
  • 5 nätter i delat dubbelrum inkl halvpension f.r.o.m middag dag 1 t.o.m. frukost dag 6. Lunch dag 3 och 6
  • Entreer och båttur
  • Reseledare


8995:-


 

 


Enkelrumstillägg: 1400 kr

Avbeställningsskydd kostar 200kr, se allmänna resevilkor

 

HOTELLFAKTA
Elite Stadshotellet
, Stora Torget, Västerås.
Tel. 021-10 28 00. www.elite.se

Gullmarstrand Hotell & Konferens, Strandvägen 2–14, Fiskebäckskil. Tel. 0523- 66 77 88. www.gullmarsstrand.se

Best Western Gustaf Wasa, Tunagatan 1, Borlänge
Tel. 0243 - 21 74 00 www.gustafwasa.se 

Taggar: Kultur

Skriv ut E-post

Kontakt uppgifter

 image  0910-513 93

Mail

Adress

imageLestanders Buss

            Stålvägen 6

            931 36 Skellefteå

Купить хирургические сетки с доставкой по Украине можно тут